6 september 2020
16:00

IF Brommapojkarna

Referat: Karlslunds IF FK - IF Brommapojkarna

Det blev en hedersvärd och sur 0-1-förlust mot topplaget IF Brommapojkarna i dagens match i Ettan Norra. Avgörandet kom så sent som i den 87:e minuten.

Karlslund ställer upp med följande:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Edvin Tellgren - Helmer Andersson - Christopher Alp
Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Dennis Koss
Nadir Ayéva - Tidjani Diawara - Rickson Mansiamina

Avbytare:
Oscar Franck, Konrad Gustafsson, Lukas Julher, Sermed Habib, Pontus Hatula, Jonathan Lundberg, Salim Ali Mohammed

Noterbart är alltså att 15-årige Edvin Tellgren startar som mittback tillsammans med den 19-årige Helmer Andersson, vilket bör vara ett av de yngsta mittbacksparen som skådats i Ettan. Noterbart är också att de båda gör kanonbra prestationer mot de tunga seriefavoriterna BP.

Det är en bra fotbollsmatch som utspelas på Karlslund Arena med två passningsskickliga lag. Karlslund är laget som börjar bäst och kommer även till några bra lägen. BP kommer in mer och mer men det är först efter nån kvart i andra halvlek som de börjar ta över mer och mer av initiativet. I den första halvleken får vår målvakt Jakob Kindberg en armbåge vid ögonbrynet så blodet forsade och blev liggandes i åtta minuter för att få stopp på blödningen, vilket lyckades till slut (vi tackar BP:s läkarteam för hjälpen). Kindberg kunde fortsätta spela matchen.

I BP finns några rutinerade herrar i form av bl. a. Ali Suljic, Simon Helg, Gustav Sandberg-Magnusson och Philip Haglund där den sistnämnde Haglund, bland annat med meriter som proffs i holländska Heerenveen är den som i den 87:e minuten skarvnickar in 0-1 till BP och som därmed spikar slutresultatet.

Detta var ytterligare en sådan där match där vi står upp riktigt bra mot ett riktigt bra lag, där vi kommer till en del bra lägen men får inte till det sista, och där vi släpper in ett sent mål och kammar noll poäng. Vi ska vara nöjda med prestationen, även om det givetvis känns surt med förlust.

In under matchen kommer Sermed Habib, Jonathan Lundberg, Pontus Hatula och Lukas Julher.

NA: Jakob Kindberg knockades av armbåge – och Haglunds sena nickmål: ”Sa direkt att jag fortsätter om vi får stopp på blödningen”
SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nu blir det att ta med sig prestationen från idag och ladda om batterierna för nästa match då vi möter IF Karlstad på bortaplan på lördag.